Kur’an-ı Kerim’deki Bütün Dua Ayetleri

Kur’an-ı Kerim’deki Bütün Dua Ayetleri

Fatma Serap Karamollaoğlu’nun hazırladığı, Kur’an-ı Kerim’deki bütün dua ayetlerinin elimizin altında bulunması arzusuyla ortaya çıkan Kur’an-ı Kerim’deki Bütün Dua Ayetleri, iki bölümden oluşuyor.

Kur’an’daki bütün dua ayetlerini barındırması arzusuyla ortaya çıkan bu benzersiz çalışma için Kur’an-ı Kerim baştan sona okunmuş ve uygun görülen ayetler buraya alınmış. Hem Arapça hem Türkçe hem de meal olarak yer verilen ayetlerin bazılarının sadece ilgili bölümlerine yer veriliyor.

Duanın faziletiyle ilgili ayetlerin yer aldığı bölümde; Kur’an-ı Kerim’de dua etmenin faziletleri, Allah’ın insanlara ne kadar yakın olduğu, Allah’ın duaları kabul edeceği ve ne zaman, nasıl dua edilmesi istediğini ifade eden ayetler sunuluyor. 

Bundan sonra Allah’ın güzel isimleriyle dua etmek isteyenler için kısaca manalarıyla Esmâu’l Husnâ, Kur’an-ı Kerim’deki tüm dua ayetleri, bazı ayetlerin dua bölümleri ve peygamber duaları yer alıyor. Ayrıca günlük okunması tavsiye edilen Şifa Ayetleri ve Münciyat Ayetleri de liste hâlinde ilave edilmiş.

Bu kıymetli çalışmada; sadece dua ayetlerinin toplanması amaçlandığından, ayetlerle ilgili geniş açıklamalar yapılmıyor. Bazı ayetlerde ilgili bir hadis, bazılarında nüzûl sebebi bazılarında kısa bir açıklama sunuluyor.

Fatma Serap Karamollaoğlu’nun hazırladığı, Kur’an-ı Kerim’deki Bütün Dua Ayetleri, ihtiyaç duyduğumuz herhangi bir zamanda ayetlerle dua etmek istediğimizde elimizde bir oturuşta okuyabileceğimiz bir dua mecmuası olma özelliği taşıyor.

Etiketler: tanıtım
Mart 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR