Başlangıçtan Belagata Kur’ân Merkezli Arapça Dersleri

Başlangıçtan Belagata Kur’ân Merkezli Arapça Dersleri

Ant olsun biz Kur’ân’ı zikretmeyi kolaylaştırdık. Kim hatırlayacak? (Kamer, 54/17)

Her Müslüman, Kur’ân’ı okurken veya dinlerken Rabbinin sözlerini anlayabilmeyi hayal eder. Fatma Serap Karamollaoğlu ve çalışma ekibi tarafından hazırlanan Başlangıçtan Belagata Kur’ân Merkezli Arapça Dersleri serisi, bu hayali gerçekleştirme yolunda büyük bir adım atmanıza yardımcı olacak nitelikte.

Türkçe konuşan bizler için sandığımızın aksine Kur’ân’ı anlamak çok kolaydır. Çünkü Türkçede tahmin edemeyeceğiniz kadar çok Arapçadan geçmiş kelime vardır. Başlangıçtan Belagata Kur’ân Merkezli Arapça Dersleri serisi, bu avantajı değerlendirebilmemizi sağlıyor. 

25 senedir başta Arapça olmak üzere Kur’ân ilimlerini çalışma ve bu ilimleri öğretmeyle hemhâl olan Fatma Serap Karamollaoğlu, Kur’ân’ı okurken Türkçede kullandığımız kelimelerin tanınması böylece hem Kur’ân tilavetini hem de diğer ibadetlerimizi farkındalıkla yapabilmeyi mümkün kılıyor.

Kitapta, Kur’ân’da geçen kelimelerin çoğunluğunun Türkçemize geçmiş olduğuna işaret ediliyor ayrıca çok azı hariç Türkçede en az bir şeklini kullandığımız ve dolayısıyla manasını bildiğimiz toplam 135 kelime yer alıyor. Bu kelimelerin Kur’ân’daki toplam geçiş sayısı 51.938. Yani bu kelimeler Kur’ân’da geçen bütün kelimelerin %70’ini oluşturuyor. Bu durum kitaptaki 135 kelimenin Kur’ân’daki geçiş şekillerinden örneklerini öğrenerek Kur’ân’da geçen kelimelerin çoğunu anlayabilmemizi sağlıyor. 

Sonuç olarak bu kitapta yer alan ve büyük bölümünü Türkçede kullandığımız kelimelerin Kur’ân’da geçiş şekillerini, manalarını ve çok sık geçen edat diyebileceğimiz kelime grubunun manalarını öğrenirsek Kur’ân’ı okurken konusunu anlayacak ve böylece daha zevkle okuyacak bir hâle gelebiliriz.

Başlangıçtan Belagata Kur’ân Merkezli Arapça Dersleri serisi; Arapça bilen bilmeyen, Kur’ân okuyan, onu anlamaya çalışan herkes için çok faydalı bir başucu kitabı niteliği taşıyor.

Etiketler: tanıtım yazısı
Ağustos 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR