Dördüncü Devrim

Dördüncü Devrim

Albaraka Yayınları, bilim tarihi dizisine yepyeni bir kitapla devam ediyor. Luciano Floridi, Dördüncü Devrim’de bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) yaşamlarımız, fikirlerimiz ve çevremizdeki dünya üzerindeki derin ve kalıcı etkisini araştırıyor.

 Luciano Floridi, Dördüncü Devrim ile dijital çağa doğru yol alırken bilgikürenin dönüştürücü gücünü ve bunun toplumumuz üzerindeki etkilerini anlamanın yollarını sunuyor.

Biz kimiz ve birbirimizle nasıl ilişki kuruyoruz? 

Çağdaş felsefenin önde gelen isimlerinden Luciano Floridi, Bilgi ve İletişim Teknolojilerindeki (ICTs) gelişmelerin bu temel insani soruların yanıtını değiştirdiğini savunuyor. Dördüncü Devrim; hayatlarımızı, inançlarımızı ve etrafımızı saran her şeyi etkileyen bazı derin teknolojik güçleri belirlemeyi ve açıklamayı hedefleyen ancak teknik veya bilimsel bir iddiası olmayan bir çalışma.

Floridi bu çalışmada; BİT’lerimizden en iyi şekilde nasıl yararlanıp yararlanamayacağımızı, onlardan fayda göreceğimizden nasıl emin olabileceğimizi; en iyi teknolojik dönüşümleri belirlemek, koordine etmek ve teşvik etmek için ne yapabileceğimizi; dünyayı giderek BİT dostu bir ortama dönüştürmenin örtülü risklerini; BİT’lerin aciliyet arz eden sosyal ve çevresel sorunları çözmemize yardımcı olup olmayacağını irdeliyor. Ayrıca enformasyon devriminin ortaya koyduğu zorlu sorulara yanıt arıyor.

Luciano Floridi, kaleme aldığı Dördüncü Devrim ile ekolojik ve etik yaklaşımımızı hem doğal hem de insan yapımı gerçeklikleri kapsayacak şekilde genişletmemiz gerektiğini savunurken dijital teknolojilerimiz ve bilgi toplumumuzun ortaya koyduğu yeni zorluklarla başarılı bir şekilde başa çıkabilmenin yollarını sunuyor.

Etiketler: kitaptanıtım
Ağustos 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR