İnsan Nasıl Kendisi Olur?
Roy F. Baumeister, İnsan Nasıl Kendisi Olur? ile insan benliğinin panoramik bir görüntüsünü sağlamak için geniş bilgi birikimini sentezliyor.
Sosyal psikolojinin en çok alıntı yapılan araştırmacılarından biri olan Dr. Baumeister, 1970’lerden bu yana insan benliği hakkında araştırma yapıyor, dersler veriyor ve düşünceler üretiyor. Çalışmaları; benlik, kimlik, otokontrol, başkalarınca reddedilme, aidiyet ihtiyacı, cinsellik, cinsiyet, şiddet, kötülük, özsaygı, özsunum, duygu, karar verme, bilinç, özgür irade ve hayatta anlam bulmak gibi birçok konuyu kapsamaktadır.
Benlik, hemen herkesin aşina olduğu ancak tanımlaması ve anlaması zor bir kavramdır. Öncü araştırmacı Roy F. Baumeister’ın imzasını taşıyan bu kitap, insan benliğinin panoramik bir görüntüsünü sağlamak için geniş bilgi birikimini sentezliyor. İnsan benliğinin nasıl geliştiğini ve işlediğini, neden var olduğunu ve yaşam yolculuğunda hangi problemlerle karşılaştığını inceleyerek bu konulara yeni bir ışık tutuyor.
Kendini tanımanın faydaları nelerdir ve ne kadar ulaşılabilir? Tek bir benliğimiz mi var, yoksa birden fazla mı? Benlik ve toplumun ilişkisi nedir? Roy F. Baumeister, 28 kısa bölümden oluşan kitabında tüm bu karmaşık kavramları netlik ve içgörü ile açıklıyor. Hem bireylerin hem de kültürlerin gelişmesini sağlamada benliğin oynadığı merkezi rolü ortaya koyuyor.
Etiketler: kitaptanıtım
Eylül 06, 2024
Listeye dön