Ruhun Haritası Jungcu Psikolojiye Giriş

Ruhun Haritası Jungcu Psikolojiye Giriş

Murray Stein, Ruhun Haritası Jungcu Psikolojiye Giriş ile Jung’un düşüncelerini, bazen kendi kitaplarında bulamayacağımız bir saflıkla anlatıyor ve Jungcu külliyatı iyi bir okuma güzergâhıyla sunuyor.

Yazar bu kitapta Jung’u kendine biçtiği kâşif ve haritacı rolüyle kabul ediyor ve bu çalışmayı hazırlarken Jung’un bu rolüyle kendisine rehberlik ettiğini belirtiyor. Ayrıca bu yolculuğu Jung’un yazılarında gerçekleştirerek onun ruh haritasını tanımlamaya çalışıyor. Bunu yaparken haritanın da haritasını sunarak Jung’un yaşamına ve çalışmalarına dair yapılacak yolculuklarda rehber niteliği taşıyacak bir eser ortaya koyuyor. 

Çalışma ve deneyimlerinden yola çıkarak insan ruhunun haritasını çıkaran Jung, ruhu tüm boyutlarıyla tanımlayan ve iç dinamiklerini açıklamaya çalışan bir harita ortaya koyuyor. Jung’un teorisi ruhun bir haritası olarak okunabilir ancak bu nihai olarak rasyonel terimler ve kategorilerle yakalanamayacak bir gizemin haritası olarak da karşımıza çıkar. Bu, yaşayan, cıvıl cıvıl bir şeyin, ruhun haritasıdır.

Jung bunu yaparken akla gelen asıl soru şudur: İnsan ruhu esasen bilinebilir mi, derinliklerine inilebilir mi, uçsuz bucaksız topraklarının haritası çıkarılabilir mi? Ruhun Haritası Jungcu Psikolojiye Giriş; Jung, Freud ve Adler gibi derinlik psikolojisinin ilk öncülerinin giriştiği bu çabayı, onları esrarengiz insan ruhunu tanımlayabileceklerini düşünmeye iten bu soruların ışığında ele alıyor.

Etiketler: kitap tanıtım
Mayıs 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR