Ruh Sağlığı, Irk ve Kültür

Ruh Sağlığı, Irk ve Kültür

Suman Fernando Ruh Sağlığı, Irk ve Kültür’de ruh sağlığının dünya genelinde nasıl anlaşıldığı konusunda kültürün oynadığı önemli rolü ele alan dikkatli bir inceleme sunuyor.

İçinde yaşadığımız kültür, ruhsal rahatsızlıklarımızın oluşumunda ve dışavurumunda başat rol oynar. Ne var ki birbirinden farklı coğrafyalarda sunulan ruh sağlığı pratiklerinde kültür ve ırk temelli yaklaşımların neden olduğu çeşitli ayrışmalara rastlanmaktadır. Dolayısıyla hayatımızın her cephesine nüfuz eden kültür, insan ruhu için bir değişken olarak değerlendirilmelidir. 

İşte bu kitapta, çeşitli ülkelerin ruh sağlığı sistemlerindeki teorik görüşleri ve pratikleri geniş bir perspektiften ele alarak etnik aidiyetlerin, ruh sağlığına dair meseleler üzerinden rolünü, ırki ve kültürel meselelerin ruh sağlığı üzerindeki etkilerini inceleyen Suman Fernando, gelişmiş ülkelerdeki ruh sağlığı sistemlerinin bir çıkmaza girdiğini örneklerle göstererek yeni pratiklerin nasıl geliştirileceğine dair fikirler sunuyor. 

Irk ve kültür konularını irdeleyen ruh sağlığıyla ilişkili çalışma alanlarına önemli katkılar sunan ve iki kısımdan oluşan Ruh Sağlığı, Irk ve Kültür ilk kısımda teori ve gelenek konusunu ikinci kısımda ise uygulamaları ve son dönemde gerçekleşen yeniliklere değiniyor.

Etiketler: kitap taktım
Mart 22, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR