Kölelik,Kapitalizm ve Sanayi Devrimi

Kölelik,Kapitalizm ve Sanayi Devrimi

Kölelik, Kapitalizm ve Sanayi Devrimi, sanayileşmenin özellikle Britanya’daki tarihini ele alıyor. Maxine Berg ve Pat Hudson tarafından kaleme alınan eserde, Britanya’nın sanayileşmesinde köleliğinin yerinin erişilebilir bir anlatısı ortaya konuluyor. 

Maxine Berg ve Pat Hudson, Kölelik, Kapitalizm ve Sanayi Devrimi ile Britanya’nın sanayileşmesinde köleliğinin yerinin erişilebilir bir anlatısını özellikle Britanya tarihi üzerinden ortaya koyuyor. Kitap, en kısa ifadeyle bugünün dünyasını şekillendiren iktisadi ve siyasi ilişkilerin temeline dair yeni bir anlayış kazandırmayı vadediyor; bu üç kavram arasındaki ilişkinin, genelde sanıldığından daha derin ve organik olduğunu ortaya koyuyor. Bunu yaparken de bolca sayısal veri kullanıyor, sunduğu sağlam verilere dayalı argümanlarla okurunu âdeta teslim alıyor, ikna edici bir etki bırakıyor.

Britanya’nın üç yüz yıldan uzun bir süre boyunca Afrika’daki kölelikle olan ilişkisinin bir kronolojisiyle başlayan eser; köle ticareti, plantasyonlar ve ekonominin sanayileşmesi arasındaki farklı bağlantı alanlarını temsil eden bir dizi tematik bölümlerle devam ediyor. Son iki bölümde ise köleliğin İngiliz ekonomisi ve toplumu ile İngiliz kapitalizminin yapısı üzerinde, köle ticaretinin ve köleliğin 1830’larda Britanya topraklarının büyük kısmında kaldırılmasının ötesinde uzun vadeli etkisi ele alınıyor.

Kölelik, Kapitalizm ve Sanayi Devrimi, Britanya’nın nasıl küresel bir süper güç hâline geldiğine ve köleliğin mirasının nasıl devam ettiğine dair cesur ve kararlı bir anlatım. Özellikle iktisat, tarih, sosyoloji gibi alanlarda çalışan veya bu alanlara ilgi duyan okurların çokça istifade edeceği rehber niteliğinde bir eser.

Etiketler: tanıtım
Ekim 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR