İslami Sosyal Finans

İslami Sosyal Finans

 

Valentino Cattelan bu kitapta, kendi uzmanlık alanlarında uluslararası üne sahip bilim insanlarının katkıda bulunduğu makaleleri bir araya getirerek “İslami sosyal finans”ı ele alıyor.

Eserde yer alan makaleler, İslami bir perspektiften girişimciliğin sosyal boyutunu analiz ederek “paylaşma”, dağıtım ve iş birliği anlayışlarının İslam’da piyasanın “refahın paylaşıldığı” yer olarak kavramsallaştırılmasını ne ölçüde etkilediğini vurguluyor.

Esere katkıda bulunan yazarlar, bu paradigmanın kavramsal “köklerinden” onun faal “dallarına” doğru hareket ederek paylaşım ekonomisi, FinTech ve kitle fonlamasından mikrokredi, vakıf, zekât, sukuk ve yeşil yatırımlara kadar finansal piyasadaki en son eğilimleri topluluk refahı adına şer’î temelli stratejilere bağlayarak İslami sosyal finansın uygulamalarını ele alıyor.

Türkçe çevirisi Hüseyin Burgazoğlu tarafından yapılan eser, okuruna 11 makale sunuyor; bunların tümü hem kavramsal hem de işlevsel bir perspektiften şeri etik ve sosyoekonomik ilkeler kapsamında sosyal finansman modelinin ayrıntılı bir şekilde anlaşılmasına imkân sağlıyor. Ayrıca kitaptaki teori ve pratik arasındaki güçlü karşılıklı ilişki, reel ekonomide İslami sosyal finansın altında yatan ilkelerin somut uygulanabilirliğini vurguluyor.

Kitap, çeşitliliğin sadece teşvik edilecek bir değer olarak değil, aynı zamanda herkes için daha kapsayıcı bir ekonomi adına önemli bir fırsat olarak algılandığı küresel bir piyasanın zorluklarıyla ilgilenen araştırmacılar, uygulayıcılar ve politika yapıcılar için aydınlatıcı bir referans değeri taşıyor.

Etiketler: tanıtım yazısı
Şubat 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR