Sülüs Nesih Teşvik Ödülü

Hat: Cuma Muhammed Hamahîr

Rabbimiz! Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi saptırma, bize tarafından bir rahmet bağışla. Hiç kuşku yok, lütfu bol olan yalnız sensin. Rabbimiz! Muhakkak sen insanları geleceğinde asla şüphe olmayan bir günde toplayacaksın. Şüphesiz Allah sözünden dönmez. (Kur'ân-ı Kerîm, Al-i İmrân 8-9)

"Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi sil ve bize iyilerin ölümünü nasip et. Rabbimiz! Peygamberlerin aracılığıyla vadettiklerini ver bize; kıyamet gününde bizi rezil etme. Sen asla sözünden caymazsın." (Kur'ân-ı Kerîm, Al-i İmrân 193-194)

Hz. Peygamber (sas), Numan Bin Beşir'den rivayet edildiğine göre şöyle buyurdu: “Dua ibadetin kendisidir.” (Hadis-i Şerif: Ebû Dâvûd, Vitir 23; Tirmizî, Tefsîru’l-Kur’ân 3, 41, Daavât 1)

Enes radıyallahu anh şöyle dedi: Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem çoğu zaman şöyle dua ederdi: “Allahım! Bize dünyada da iyilik ver, âhirette de iyilik ver. Bizi cehennem azâbından koru!” (Hadis-i Şerif: Buhârî, Tefsîr 38, Daavât 55; Müslim, Zikr 23, 26, 27)

İbni Mes’ûd radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi: “Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim.” (Hadis-i Şerif: Müslim, Zikir 72. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 72; İbni Mâce, Duâ 2)

Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi: Allahım! Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve cimrilikten sana sığınırım. Kabir azâbından sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım.” (Hadis-i Şerif: Müslim, Zikir 50)

İbn Mes’ud radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi: “Allah’ım! Senin rahmetini kazandıracak, bağışlamanı sağlayacak işler yapmayı, her türlü günahtan uzak kalmayı, her iyiliğe ulaşmayı ve (sonunda) cennete kavuşup cehennemden kurtulmayı dilerim.” (Hadis-i Şerif: Hâkim, el-Müstedrek, I, 525)

Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem dedi ki :’’Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!’’ (Hadis-i Şerif: Müslim, Salât 215)

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR