Sülüs Nesih Birincisi

Hat: Muhammed Câbir Es Seyyid

Tezhip: Ayşenur Kadıkçı Velioğlu

Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru. (Kur'ân-ı Kerîm, Bakara 201)

Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi sil ve bize iyilerin ölümünü nasip et. Rabbimiz! Peygamberlerin aracılığıyla vadettiklerini ver bize; kıyamet gününde bizi rezil etme. Sen asla sözünden caymazsın. (Kur'ân-ı Kerîm, Al-i İmrân 193-194)

Hz. Peygamber (sas), Numan Bin Beşir'den rivayet edildiğine göre şöyle buyurdu: “Dua ibadetin kendisidir.” (Hadis-i Şerif: Ebû Dâvûd, Vitir 23; Tirmizî, Tefsîru’l-Kur’ân 3, 41, Daavât 1)

Hz. Âişe şöyle dedi: “Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem özlü duaları sever, özlü olmayan duayı yapmazdı.” (Hadis-i Şerif: Ebû Dâvûd, Vitir 23)

Târık İbni Eşyem radıyallahu anh şöyle dedi: Bir kimse müslüman olduğu zaman Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem ona namaz kılmayı öğretir, sonra da şöyle dua etmesini tavsiye ederdi: “Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, rızânı kazandıracak işler yaptır, bana âfiyet ve hayırlı rızık ver.” (Hadis-i Şerif: Müslim, Zikir 35)

Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua etti: “Ey kalpleri yönlendiren Allahım! Kalplerimizi sana itaate yönelt!” (Hadis-i Şerif: Müslim, Kader 17)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Dayanılamayacak dertten, insanı helâke götürecek tâlihsizlikten, başa gelecek fenalıktan ve düşmanı sevindirecek felâketten Allah’a sığınınız.” (Hadis-i Şerif: Buhârî, Daavât 28, Kader 13; Müslim, Zikir 53)

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR