Sülüs Nesih Teşvik Ödülü

Hat: Benbou Abdullah Muhammed Bil Kasım

Tezhip: Saliha Çiğ

Ey îman edenler! Allah’a ve âhiret gününe inanmadığı hâlde insanlara gösteriş olsun diye malını harcayan kimse gibi, sadakalarınızı başa kakmak ve gönül kırmak suretiyle boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan ve maruz kaldığı şiddetli yağmurun kendisini çıplak bıraktığı bir kayanın durumu gibidir. Onlar kazandıklarından hiçbir şey elde edemez. Allah, kâfirler topluluğunu hidayete erdirmez. (Bakara Sûresi, 264)

Esmâ Binti Ebû Bekir radıyallahu anhumâ’dan rivayet edildiğine göre Esmâ, “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana şöyle buyurdu” demiştir: “Kesenin ağzını sıkma! Allah da sana sıkarak verir!” Bir rivayette şöyle buyurduğu nakledilmiştir: “İnfak et, sayıp durma; Allah da sana karşı nimetini sayıp esirger. Paranı çömlekte saklama, Allah da senden saklar.” (Buhârî, Zekât 21; Müslim, Zekât 88)

Âişe radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre, Rasûl-i Ekrem’in ailesi bir koyun kesmişlerdi. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem bir ara: “Ondan geriye ne kaldı?” diye sordu. Hz. Aişe: “Sadece bir kürek kemiği kaldı” cevabını verdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber: “Desene bir kürek kemiği hariç, hepsi duruyor!” buyurdu. (Tirmizî, Sıfatu’l–kıyâme 35)

Ebu Saîd el-Hudrî’den rivâyet edildiğine göre Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Kişinin hayatında iken bir dirhem (az bir para) sadaka vermesi, ölümü ânında (ölmek üzere iken) yüz dinar (altın lira) sadaka vermesinden hayırlıdır.” (Sünen-i Ebu Davud)

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR