Sülüs Nesih Teşvik Ödülü

Hat: Erol Balcı

Türkçe Meali:

Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla

“Ey îmân edenler! Mallarınızı aranızda haksızlıkla yemeyin. Ancak karşılıklı rızâ ile yapageldiğiniz ticâret bundan ayrıdır. Birbirinizi öldürmeyin. Allah size karşı çok merhametlidir.” (Kur'ân-ı Kerîm, Nisâ Sûresi; 29)

Allah Teâlâ şöyle buyurdu:

“Kim bir cana kıymamış, ya da yeryüzünde bozgunculuk etmemiş bir canı öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de onu yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur.” (Kur'ân-ı Kerîm, Mâide Sûresi; 32)

“Ancak îmân edip iyilik edenler, Allah’ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar başkadır. Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir.” (Kur'ân-ı Kerîm, Şuarâ Sûresi; 227)

“Zulümden sakınıp kaçının; çünkü zulüm, kıyamet gününde zâlime zifiri karanlık olacaktır. Cimrilikten de sakının; çünkü cimrilik, sizden önceki ümmetleri helâk etmiş, onları, biribirinin kanını haksız yere dökmeye, haramlarını helâl saymaya sevketmiştir.” (Hadis-i Şerif: Müslim, Birr 56)

“Cennetlikler üç gruptur. Bunlar: Âdil ve başarılı devlet başkanları; yakınlarına ve müslümanlara karşı merhametli ve yufka yürekliler; ailesi kalabalık olduğu halde haram kazançtan sakınıp kimseden bir şey istemeyenlerdir.” (Hadis-i Şerif: Müslim, Cennet 63.)

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR