Sülüs - Nesih, Teşvik Ödülü

Hat: Osman Çiçek

Türkçe Meali:

Allah Teâlâ şöyle buyurdu: “Muhakkak ki Allah adâleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder; çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar.” (Kur'ân-ı Kerîm, Nahl Sûresi; 90)

“Ey îmân edenler! Adâleti titizlikle ayakta tutan, kendiniz, ana-babanız ve akrabanız aleyhinde de olsa Allah için şahitlik edenler olun. (Haklarında şahitlik ettikleriniz) zengin olsun, fakir olsun, Allah onlara (sizden) daha yakındır. Hislerinize uyup adâletten sapmayın; (şahitliği) eğer, büker (doğru şahitlik etmez), yahut şâhidlik etmekten kaçınırsanız, (bilin ki) Allah yaptıklarınızdan haberdardır. Ey îmân edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab’a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitablarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkâr ederse, tam manasıyle sapıtmıştır. Îmân edip sonra inkâr edenleri, sonra yine îmân edip tekrar inkâr edenleri, sonra da inkârlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir...” (Kur'ân-ı Kerîm, Nisâ Sûresi; 135-137)

“Mallarınızı aranızda haksız sebeplerle yemeyin. Kendiniz bilip dururken, insanların mallarından bir kısmını haram yollardan yemeniz için o malları hâkimlere (rüşvet olarak) vermeyin.” (Kur'ân-ı Kerîm, Bakara Sûresi; 188)

Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Mazlumun bedduasını almaktan son derece çekin; çünkü onun bedduası ile Allah arasında bir perde yoktur.” (Hadis-i Şerif: Buhârî, Zekât 41, 63; Müslim, Îmân 29,31.)

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR