Sülüs Nesih Teşvik Ödülü

Hat: Bijar El Hac Kerim El Erbilî

Türkçe Meali: 

Rahmân ve Rahîm Allah’ın adıyla “Allah’a ibâdet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara (köle, cariye, hizmetçi ve benzerlerine) iyi davranın; Allah kendini beğenen ve dâimâ böbürlenip duran kimseyi sevmez.” (Kur'ân-ı Kerîm, Nisâ Sûresi; 36)

Allah azze ve celle şöyle buyuruyor: “Muhakkak ki Allah adâleti, iyiliği emreder.” (Kur'ân-ı Kerîm,Nahl Sûresi; 90)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“İnsanların her bir eklemi için her gün bir sadaka gerekir. İki kişi arasında adâletle hükmetmen sadakadır. Bineğine binmek isteyene yardım ederek bindirmen, yahut yükünü bineğine yüklemen sadakadır. Güzel söz sadakadır. Namaz için mescide giderken attığın her adım bir sadakadır. Gelip geçenlere eziyet veren şeyleri yoldan gidermen de sadakadır.” (Hadis-i Şerif: Buhari, Sulh 11; Müslim, Zekat 56)

Yine Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, siz yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, gökyüzünde bulunanlar da size rahmet etsin.” (Hadis-i Şerif: Ebû Davûd, Edeb 58)

Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre,

Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Din kardeşin, zalim de mazlum da olsa ona yardım et.”

Bir adam:

“Ya Rasûlallah! Kardeşim mazlumsa ona yardım edeyim. Ama zâlimse nasıl yardım edeyim, söyler misiniz?” dedi.

 

Peygamberimiz: “Onu zulümden alıkoyar, zulmüne engel olursun. Şüphesiz ki bu ona yardım etmektir” buyurdu. (Hadis-i Şerif: Buhârî, Mezâlim 4; İkrâh 6.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR