Sülüs - Nesih İkincisi

Hat: Ahmed Faris Rızq

Türkçe Meali:

Allah Teâlâ Kitab-ı Kerim'inde şöyle buyurdu: “İyilik ve takva sahibi olma konusunda yardımlaşın, günah ve sınırı aşmada yardımlaşmayın.” (Kur'ân-ı Kerîm, Mâide Sûresi, 2)

Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Kim Müslüman kardeşinin ihtiyacını görünceye kadar onunla birlikte olursa, Allah kıyamet gününde onun ayaklarını sabit kılar. Bir Müslüman kardeşimin ihtiyacını görmek üzere onunla birlikte olmam, benim için şu mescidde (yani Medine mescidinde) bir ay i’tikafta kalmaktan daha sevimlidir.”

Yine Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.” (Hadis-i Şerif)

Ebû Hüreyre'den (r.a) rivâyet edildiğine göre, Rasûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: “Bir kimse, bir müslümanın dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allah da kıyamet gününde onun sıkıntılarından birini giderir. Bir kimse darda kalana dünyada kolaylık gösterirse, Allah da ona dünya ve ahirette kolaylık gösterir. Kim, bir müslümanın dünyada bir ayıbını örterse Allah da onun dünya ve ahiretteki ayıplarını örter. Mü’min kul, din kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da o kulun yardımındadır.” (Hadis-i Şerif)

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR