Albraka Kültür Sanat

Albaraka Kültür Sanat

Modernite, Çoğulculuk ve Anlam Krizi


YAZAR: Thomas Luckmann

Eser Adı: Modernite, Çoğulculuk ve Anlam Krizi & Modern İnsanın Yönelimi

Yazar adı: Peter L. Berger, Thomas Luckmann

Çevirmen Adı: Mustafa Derviş Dereli

Yayınevi: Albaraka Yayınları

Orijinal Adı: Modernity, Pluralism and The Crisis of Meaning

Çeviri dili: İngilizce

Dizi Adı: Sosyoloji

Katkıda Bulunanlar: Genel Yayın Yönetmeni: Ahmet Faruk Çağlar, Kapak Tasarımı: Emir Tali, Yayın Koordinatörü: Osman Baran Kaplan

Baskı Adedi: 2000    

Cilt Bilgisi: Amerikan Cilt

Kâğıt/Hamur Bilgisi: Kitap kâğıdı Holman 70 gr.

Basım Tarihi: Nisan 2022

Basım Bilgisi: (2. Basım)

Sayfa Sayısı: 108

Kitap Boyutları: 13.5*21

ISBN No: 978-625-7312-63-9 

Barkod No: 9786257312639

Çıkış tarihi: 31 Ocak 2022


Anlam, bir beden içerisinde bireyleşen ve bir şahıs olarak sosyalleşen insanın bilincinde inşa edilir. İnsanlık tarihinin her döneminde görülen yüksek anlam katmanları hem gündelik hayata karşılık gelen hem de gündelik hayatı aşan alanla ilgili krizlerin üstesinden gelinmesinde önemli bir rol oynar. Fakat modern dönemde anlamın üretilmesi ve iletilmesi derin bir kriz içerisine girmiştir. Modern çağda bireysel ve toplumsal düzlemde anlam krizini oluşturan en önemli faktör, modern sekülarizm değil; modern çoğulculuktur. Modern çoğulculuk, aklıselim bilgiye zarar vermiştir. Dünya, toplum, yaşam ve kimlik başta olmak üzere, hemen her şey çoklu sorgulamalara tabi tutulmuş, bunlara dayanak oluşturan anlam ve değer sistemlerinin “sorgulanmaksızın kabul edilme” statüsü ortadan kalkmıştır. Bütün sosyal ve psikolojik sonuçları ile birlikte sorgulanmaksızın kabul edilen şeylerin kaybının en belirgin görünümü ise din alanında gerçekleşmiştir.

Berger ve Luckmann’ın birlikte kaleme aldıkları en dikkat çekici eserlerden birisi olan bu kitap, modern dönemde ortaya çıkan anlam krizinin izini sürmenin yanı sıra bu krizden nasıl çıkılabileceğine dair de bir yol haritası sunuyor.